Македонија
27. December 2018 - 8:50

Пратениците ќе прашуваат, премиерот и министрите ќе одговараат

 Собранието на Република Македонија денеска ќе ја одржи 72. седница, на која пратениците ќе им поставуваат прашања на премиерот и на министрите.

Седницата за пратенички прашања се одржува секој последен четврток во месецот.

За денеска се најавени и седници на собраниските комисии за финансирање и буџет, за труд и социјална политика, за образование, наука и спорт, за политички систем и Законодавно-правна комисија