Македонија
28. January 2021 - 8:27

Пратениците ќе им поставуваат прашања на премиерот и на министрите

–  Во Собранието на Република Северна Македонија денеска ќе се одржи седница за поставување пратенички прашања. Пленарна седница за поставување пратенички прашања се одржува еднаш во месецот и тоа секој последен четврток.

Први за поставување пратенички прашања на премиерот и министрите се вообичаено пратениците од опозициските партии.