Македонија
15. February 2017 - 12:41

Позната причината за смртта на морскиот лав во Зоолошката градина во Скопје

 
Како што истакна Дане Кузмановски од Зоолошката градина, поради голтањето, на лавот му се затнале хранопроводот и желудникот.
 
Морскиот лав кој минатата недела почина во Зоолошката градина во Скопје голтнал камен, соопштија денеска на прес-конференцијата во Зоолошката, каде што беше покажан и каменот што го голтнал лавот.
 
Како што истакна Дане Кузмановски од Зоолошката градина, поради голтањето, на лавот му се затнале хранопроводот и желудникот.