Македонија
21. March 2019 - 12:42

Познат идентитетот на девојката со ампутирана нога - Срцето престанало да и чука

Младата Ерза Османи е девојката која е најмлада жртва од кобната несреќа која се случи кај Ласкарци минатиот месец.

Д-р Алберт Леши, од Клиниката за трауматологија, ортопедски болести, анестезија, реанимација и интензивно лекување при Ургентниот центар за Независен изјавил дека нејзиното срце престанало да чука и покрај сите напори на докторите.

Таа се соочи и со тешки повреди на коските, на мускулите, на карлицата и на стомакот, а и беше ампутирана и ногата.

Таа е најмлада жртва заедно со уште едно 19-годишно момче.