Живот
23. April 2017 - 8:19

Пожарникар фати бебе фрлено од втор кат

Американскиот пожарникар Роберт Сатон фати бебе фрлено од вториот спрат на запалена зграда во Џорџија. Сатон изјави дека слушнал повик од вториот кат на зградата и погледна новороденче на прозор од соба исполнета со дим.
 
-Слушнав како таткото на детето повикува на помош и го видел како виси низ прозор со бебе во рацете и без размислување му кажав да ја пушти. Му ветив дека ќе ја фатам, изјави херојот.
 
-Го пушти бебето и благословен сум што бев положба да ја фаам. Прв пат бев во таква ситуација, објасни пожарникарот и додаде дека тоа го направил она што би го направил секој пожарникар.