Свет
14. јуни 2016 - 12:59

Повредени пет лица при пукање во Градскиот парк во Бруклин

Според неофицијални информации, пет лица се тешко ранети.
 
Како што јавуваат медиумите, повеќе луѓе се повредени во Градскиот парк во Бруклин, кога непознато лице почнало да пука од огнено оружје околу 5 часот попладне, по локално време.
 
Полицијата соопшрува дека 5 тинејџери се раните откако дошло до расправа за исчезнат ранец на игралиштето во Бруклин.
 
Пукањето се слушнало нешто пред 17 часот, а полицијата изјавила дека тие играле кошарка кога приметиле дека скапоцениот ранец го снемало. Бидејќи никој не признавал дека некој го земал, сопственикот на ранецот го напуштил игралиштето по што се вратил со група момчиња.
 
Еден од нив започнал да пука во другите момчиња, на старост од 15 и 17 години.
 
Тие во моментов се наоѓаат во болница и не се животно загрозени.