Бизнис
21. March 2019 - 19:41

Повеќе авиолинии и подобро железничко поврзување меѓу Скопје и Атина

Повеќе авиолинии, подобрување на железничкиот сообраќај и инфраструктурни проекти договараа на макеоднскиот и грчкиот министер за транспорт.

Ова е прва од неколкуте средби кои ќе се случуваат во иднина.

Двајцата министри најавија дека ќе склучат повеќе договори кои треба да бидат потпишани пред Ципрас да дојде во посета на Скопје.