Loading Video...
Свет
13. November 2017 - 19:56

Потпишан пакт за војска на ЕУ

Земјите во ЕУ официјално  почнаа  нова  ера во областа на одбранбената соработка со потпишување пакт кој предвидува заеднички вложувањата во војска  и проекти за развој на воена опрема.

Целта на пактот  кој го потпишале 23 од 28 земји членки  е  да се намали завинсоста на Европа од САД и да се даде на унијата кохерентна улога  во соочувањето со мегународните кризи.