Балкан
10. July 2018 - 10:45

ПОТОП по големото невреме

Додека во некои делови на Србија дождот сеуште нема намера да престане, во други проблемот е насобраната вода низ улиите која никако не истакува, а неколку улици е полесно да ги препливате отколку да ги изодите, велат корисниците на социјалните мрежи.
 
Моментално најлоша е состојбата во Петровац на Млава, каде реката се излеала по куќите и дворовите на жителите.
 
Многу од жителите морале да ги остават автомобилите среде улца зошто водата стигнала до каблите па тие не можеле повторно да ги стартуваат.
 
 
Во Белград се создадени реки низ улиците. Додека водата не се повлече, некои градски патишта се недостапни за возачите, а некои од нив велат дека моментално чамец е многу покорисен за улиците на Београд отколку автомобил.
 
Потсетуваме вонредна ситуација моментално е во сила на територијата на Чачак и 10 општини: на целата територија на општината Аранѓеловац и општина Ивањица, како и на делови од територијата на општините Горњи Милановац, Прибој, Лиг, Рашка, Погега, Смедеревска Паланка, Велика Плана и Косјериќ.