Живот
24. February 2016 - 21:37

Посвоиле 9-годишно девојче, а кога го дознале нејзиниот вистински идентитет се шокирале!

Овој брачен пар веќе одгледал 5 синови. Откако ги извеле на пат, тие повторно останале сами. Се одлучиле на многу благороден гест – да посвојат едно мало девојче! Се распрашале малку подобро за неа и ја дознале шокантната вистина …

Малатаа Данила била жртва на семејно насилство. Речиси сиот својот живот таа била заклучена во нејзината соба, а надворешниот свет можела да го види само низ мал прозорец. Немала пријатели, нити некој со кого би можела да комуницира …

За среќа, полицијата го открила овој злочин!

“Ова е најлошиот случај на злоупотреба на деца, во мојата 27-годишна кариера”, рекол полицаецот.

Кај 9-годишното девојче бил дијагностицирани аутизам и била згрижена од страна на Берни и Дијана.

Меѓутоа, се испоставило многу потешко отколку што очекувале. Даниела не знаека да јаде од чинија нити како да го користи тоалетот. Таа морала се да научи од нула.

Брачниот пар, сепак, не се откажал ниту еден единствен момент од неа!

Денес, Даниела може да прави многу работи сама. Таа научила да плива и да јава. Иако не зборува и не комуницира често се смее, бидејќи таа е опкружена со огромна љубов и грижа.