Живот
9. November 2015 - 13:07

Последно пророштво на баба Ванѓа - Многумина ќе умрат, а потоа ќе завладее...

„Ќе се случи крај на светот. Земјата ќе се оддалечи од Сонцето. Ќе има мраз. Животните ќе умрат“, најавила Баба Ванѓа во едно од нејзините последни интервјуа пред смртта во 1996 година.

Според Ванѓа во тој хаос, добрите луѓе ќе преживеат, а лошите ќе пропаднат.

„Многумина ќе умрат, а потоа ќе завладее бесмртноста“, предвиде баба Ванѓа и додаде дека луѓето ќе може да живеат и без своето тело.