Бизнис
15. August 2020 - 14:56

Последен ден за купување со домашни платежни картички

Веќе од утре граѓаните нема да можат да ги користат домашните палтежни картички. Парите кои нема да се искористат ќе бидат вратени во буџетот.  Можноста за платежна картичка ја имаа околу 324 илјади граѓани. Најмногу картички биле за невработени, а најмалку за медицински персонал нешто над 4000.  Најчесто се  користеле за пазарење во маркети , помалку во ресторани и за купување обувки и облека.

Од Државниот пазарен инспекторат  велат дека акцијата ја следеле,  поголеми неправилности немало освен неусоглсувања во маркетите за тоа  што се домашни производи ,  а што продукти од надвор.

Повеќе за ова во вестите во 16 часот.

 
Ирена Чачкова