Спорт плус
2. August 2021 - 10:24

Порториканката Камачо-Кевин најбрза на 100.м со пречки

 
Јасмин Камачо-Квин го освои златото на 100 местри со пречки во женска конкуренција.
 
Порториканката истрча во време од 12,37 секунди, што беше за 25.стотинки побрзо од сребрената Американка, Кендра Харисон додека бронзениот медал и припадна на Меган Тепер од Јамајка со резултат 12,55 секунди.