Живот
16. јуни 2017 - 9:40

Породувањето тргна наопаку - лекар повика 12-годишно девојче да направи нешто незамисливо!

Девојче ја породи мајка си, а емотивните фотографии станаа хит на интернет.
 
12-годишната Џеки Делапена доби уникатна можност да го извлече својот брат за време на неговото раѓање откако докторот ја повикал да му асистира. Иако планот бил Џеки само да присуствува на породувањето, докторот ја повикал да направи нешто многу повозбудливо – да ја породи мајка си и да ја пресече папочната врвца на бебето.
„Почнав да плачам затоа што мислев дека нема да видам како се раѓа, бидејќи сум многу ниска“ – рекла малата „акушерка“.
 
Откако фотографиите се распространија онлајн, многумина ѝ упатија комплименти на Џеки за храброста, но имаше и такви кои ја критикуваа одлуката на нејзината мајка.
„Кога ги видов емоциите на нејзиното лице, ми потекоа солзи. И сега ми доаѓа да заплачам! Тоа беше многу добар момент за мене“ – изјавила мајката.