Свет
15. December 2020 - 10:42

Поради поплави наредена евакуација на населението од северозападниот дел на Австралија

– Поради петдневните обилните дождови пропратени со силен ветер наредена е евакуација на населението од северозападниот брег на Австралија.

Властите во Нов Јужен Велс наредија евакуација на населението откако обилниот дожд поплави неколку патишта.

Плажите во Квинсленд се под вода, а според метеоролозите дожд ќе врне најмалку уште еден ден,

Се очекува во Австралија во текот на летото да доминира феноменот Ла Ниња односно обилен дожд и повеќе тропски циклони.