Фудбал
10. October 2018 - 19:07

Поради местење уапсен тренерот на Бриж, Хрватот Леко и спрскиот менаџер Вељковиќ

Белгиската полиција го приведе српскиот фудбалски менаџер Дејан Вељковиќ поради за кого се сомнева дека учествувал во местење натпревари, перење пари и корупција.

            Вељковиќ е усапсен заедно со актуелниот тренер на Клуб Бриж Иван Леко.

            Медиумите во Белгија  наведуваат дека во операцијата „Чиста рака“ главна улога имаат агентите Моџи Бојат и Вељковиќ помеѓу истакнатите имиња се споменуваат и поранешнито тренер на Андеррлехт Херман ван Холсбек и судиите Себастијан Делферир и Барт Ветентен.  Полицијата ги претресува клупските простории  на белгиските великани Брижи и Андерлехт.

            На дел од белгиските телевизии се спомнува и име на менаџер од Македонија.