Македонија
23. April 2021 - 8:48

Поради компликации од Ковид-19 почина уште едно медицинско лице

Асоцијацијата на специјализанти и млади лекари на Фејсбук објави дека од компликации со коронавирусот почина лекарот д-р Сенат Грбовиќ.

Работел како лекар во Брзата помош во Здравствениот дом во Скопје, почина на 53 годишна возраст.

„Уште една загуба на лекар во оваа пандемија. Сочувство до фамилијата на др. Сенат“, напишаа на објавата.