Loading Video...
Балкан
30. September 2021 - 12:25

Поплави во Словенија

Обилните врнежи од дожд што ја зафатија Словенија резултираа со големи поплави. како во главниот град така и во останатите делови од земјата незабележани повеќе од два века.

Силното невреме поплави повеќе од 500 згради само во Љубљана каде што наврнаа 88 литри на метар квадратен. 

Дежурните служби примиле повеќе од 2700 повици од граѓани помеѓу 20 часот и полноќ.

Освен улиците и подземните гаражи, целосно поплавен е и театарот во Љубљана. Портпаролот на институцијата, Јернеј Пристов информираше дека водата почнала да влегува во театарот од кровот за време на претстава.