Loading Video...
Свет
2. јуни 2019 - 16:56

Поплави во Босна и Херцеговина

Поројните дождови што деновиве ги зафатија централните делови на Босна и Херцеговина предизвикаа поплави и лизгање на земјиштето. Во Тузла е прогласена состојба на природна катастрофа.  Поплавите однесоа неколку мостови а многу куќи и објекти се под вода. Спроед метеорозолите врнежливото време ќе се задржи до среда.