Спорт плус
4. September 2017 - 9:20

Поп Ацев на врвот на светските маратони

По учеството на маратонот во Капри - Италија нашиот интернационалец Евгениј Поп Ацвев се врати на првото место во генералниот пласман во гран при серијата на ФИНА за маратонско пливање. Поп Ацев врвот го подели со Аргентинецот Гилермо Бертола, двајцата имаат по 43 бода.

Поп Ацев во Капри го освои  четвртото место  кое му го донесе првото место, на кое се најде во 2015 година, а минатата сезона беше Томи Стефановски.