Спорт плус
24. јуни 2018 - 17:03

Пониква 2018: Доминација на АКК „Никола Карев“

Викендов се возеше традиционалната авто-трка на патеката Пониква, близу Кочани, втора во домашниот шампионат на ридско-брзински патеки, во организација на АКК ПРИМО авј, Општина Кочани и  Ruen-Inox Automobile.  Постигнати се следните резултати:

КЛАСА А -1150

1. МЕСТО – ФИЛИП ВАСИЛЕВСКИ   - ЈУГО - АКК НИКОЛА КАРЕВ – 4:04.77

2. МЕСТО – АЛЕКСАНДАР ГЕОРГИЕВСКИ – ЈУГО – CUSTOM CAR RACING - 4:05.43

3. МЕСТО – НИКОЛА ПОПЕВСКИ – ЈУГО – АКК НИКОЛА КАРЕВ – 4:13.11

4. МЕСТО – МАРТИН ДЕЛЕВ  - ЈУГО – CUSTOM CAR RACING – 4:14.25

 

КЛАСА Е1-1600

1. МЕСТО – МАРИО ВЕЛКОВСКИ – ПЕЖО 106 – CUSTOM CAR RACING – 4:00.25

2. МЕСТО – ФИЛИП ЏУКЛЕСКИ – ЈУГО –AKK НИКОЛА КАРЕВ – 4:12.27

3. МЕСТО – ХРИСТАКИ ДАВИТКОВСКИ – ЈУГО –AKK ПРИМО АВЈ – 7:45.04

 

КЛАСА N/SP – 2000

1. МЕСТО – ДАНИЕЛ БЛАЖЕВСКИ – РЕНО КЛИО – АКК ПРИМО АВЈ – 3:46.44

2. МЕСТО – ДАВИД МАЛИНКОВСКИ – ОПЕЛ АСТРА – CUSTOM CAR RACING – 3:53.35

3. МЕСТО – ДЕЈАН ГЕОРГИЕВСКИ – РЕНО МЕГАН – АКК ПРИМО АВЈ  - 4:04.83

 

КЛАСА Е1- 2000

1. МЕСТО – ЈУГОСЛАВ МИЛОШЕВСКИ – ОПЕЛ КОРСА- АКК НИКОЛА КАРЕВ – 3:57.71

2. МЕСТО – МАРКО МИШЕВСКИ  - ОПЕЛ КАДЕТ – АКК НИКОЛА КАРЕВ – 4:07.15

 КЛАСА Е1+2000

1. МЕСТО – АЛЕКСАНДАР ХРИСТОВ -  БМВ – АКК ПРИМО АВЈ -4:08.93

2. МЕСТО – НИНОСЛАВ ПЕТКОВИЌ –ХОНДА – АКК НИКОЛА КАРЕВ -5:17.40

 

КОНКУРЕНЦИЈА НА КЛУБОВИ

1.МЕСТО – АКК НИКОЛА КАРЕВ - 28

2.МЕСТО – АКК CUSTOM CAR RACING - 26

3.MEСТО – АКК ПРИМО АВЈ - 22