Македонија
22. September 2023 - 13:22

Понеделник, првиот ден на Јом Кипур неработен за припадниците на еврејската заедница

Првиот ден на Јом Кипур, (25 септември - понеделник) е неработен ден за припадниците на еврејската заедница во Македонија, соопшти денеска Министерството за труд и социјална политика.

Овој ден е прогласен за неработен за граѓаните од еврејската заедница согласно Законот за празниците на Република Македонија.