Македонија
23. April 2019 - 23:00

Полицијата не регистрирала инцидент во ИВЗ

Министерството за внатрешни работи ја информира јавноста дека по добиени две пријави и од едната и од другата страна, полициски службеници биле упатени во седиштето на Исламската верска заедница и на лице место не било констатирано нарушување на јавниот ред и мир. 

- Министерството за внатрешни работи има обврска да го гарантира јавниот ред и мир, а внатрешните работи на Исламската верска заедница се работа на членовите на оваа верска заедница и најостро го отфрламе обидот на поединци и политички субјекти да го инволвираат МВР во овие случувања, велат од МВР.

 

Иван Кузмановски