Џет-Сет
14. September 2017 - 11:51

Полицајците имаат видено се и сешто, но она што го најдоа во овој подрум ги шокираше

Њујоршката полиција не можела ниту да сонува дека вакво нешто ќе пронајде во подрумот на една куќа.

Имено, во подрумот на куќата имаше базен полн со ајкули, поточно седум живи и три умрени морски кучиња во 15 метри долгиот базен.

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

Тие се префрлени во аквариумот на Лонг Ајленд.

-Се уште се млади и според нивната должина веруваме дека имаат околу 2-3 години. Во добро здравје се, добро јадат и се под контрола на нашиот персонал, рече Дарлин Пунтило, вработена во аквариумот.

Друштвото за заштита на животните се сомневало и пријавило дека сопственикот во куќата илегално ги затвора и држи дивите животни, а нивните сомнежи се покажале како точни.