Македонија
23. July 2016 - 9:25

Показна вежба на СВР Охрид

СВР Охрид денеска во спортско-рекреативниот центар „Биљанини извори“ ќе ја одржи показната вежба „Справување со нарушен јавен ред и мир на концерт“.

Како што соопшти МВР, на вежбата ќе присуствуваат министерот за внатрешни работи Митко Чавков и директорот на Бирото за јавна безбедност Горанче Савовски.

Презентирани ќе бидат мерки и активности за одржување јавен ред и мир, безбеден сообраќај и спречување на извршување кривично дело