Живот
17. December 2018 - 10:19

Подна лампа во облик на француско Макарон колаче

Шпанската дизајнерка Силвија Сењал пред три години го претстави својот „Макарон“ лустер, а сега во соработка со компанијата ЕМКО, ја создадоа и лампата „Макарон Флор Ламп“.

Инспирацијата за дизајнот доаѓа од француските Макарон колачиња и се состои од обични материјали, како што се дрво и коноп, со правилни пропорции заради живописност.

Подната лампа „Макарон“ е достапна во две големини и пет бои: сина, бела, црвена, црна и жолта.