Македонија
14. October 2016 - 14:24

Поделени помеѓу границите

За голготата на патот кон подобра иднина, за животот помеѓу границите и стравот да се вратат во родната земја.  Документарниот филм, ,,Поделени помеѓу границите‘‘ ја прикажува судбината на бегалците и мигрантите кои на своите мапи од балканската рута ја имале запишано и Македонија. Во него погледнете ги тагата,  хуманоста но и среќата и љубовта. Во недела во 13:30 часот на ТВ Сител - ,,Поделени помеѓу границите‘‘.