Македонија
13. January 2018 - 17:06

Почна Вевчанскиот карневал - традиција стара 14 векови

Стартува театарот на отворено во Вевчани, сместено под падините на планината Јабланица. И оваа година најразлични маски инспирирани од секојдневието и настаните кои ја одбележаа изминатата година продефилираа низ улиците па се до центарот на Вевчани.