Балкан
5. July 2017 - 16:30

Почна со работа специјаланиот суд за воени злосторства за поранешната ОВК

Стартуваше со работа Специјалниот суд за воени злосторства на  поранешната Ослободитечна војска на Косово.

Во првиот бран ќе бидат подигнати две  обвиненија проитв 19 лица.  

Аналитичарите на Косово веруваат дека со своите обвиненија, специјалниот суд ќе ја  промени косовската политичка сцена

Седиштето  на судот е во Хаг.