Македонија
15. September 2020 - 18:44

Почна протестот на ВМРО-ДПМНЕ

Почна протестот организиран од опозициската ВМРО-ДПМНЕ. Партијата протестира за членство во Европската унија, за Македонија и за Гоце Делчев.

Во овој момент протестирачите се пред Министерството за правда, а за кратко се очекува да тргнат кон МНР.

За пред МНР пред се планирани говори на претставничка на Унијата на млади сили, претседателот на Патриотскиот институт, Пандов и лидерот на партијата, Мицкоски.

 

 

Даниел Василев