Балкан
10. October 2017 - 14:17

Почна погребот на мајката на Легија: На последното испраќање Шешељ и Вељко Ражнатовиќ

На погребот на Наталија Улемек, мајката на Милорад Улемек Легија прв дошол братот на Легија со жената, па Александра, жената на Легија со ќерките. Барањето на Легија да присуствува на погребот на неговата мајка Наталија одбиено е од судот во Белград поради безбедносни причини.

Од пријатели на роднините, дошле Вељко Ражнатовиќ, син на Аркан и Цеца Ражнатовиќ, лидерот на радикалите Шешељ и неговиот син Александар, поранешниот шеф на БИА Милорад Брацановиќ и други.

Наталија Улемек почина минатата недела во болница во Белград, во 82. година од животот.

Легија заедно со својот брат Станислав се опрости од својата мајка со зборовите: "Последен поздрав на саканата мајка. Ти благодариме за се."

 

://telegraf.rs