Македонија
17. October 2016 - 16:32

Почна неделата на италијанскиот јазик

Започна  одбележувањето на традиционалната манифестација   Недела на  Италијанскиот јазик  во светот, која ќе трае од 17 октомври до 3 ноември .

 XVI –Недела на италијанскиот јазик  ќе биде одбележана преку голем број изложби , предавања, дебати, ревии, и проекции на филмови.