Македонија
27. March 2021 - 15:52

Почина Зафир Хаџиманов поради компликации од Ковид-19

Познатиот актер, пејач и композитор Зафир Хаџиманов, почина од компликации на Ковид-19.

Познатиот музичар, поет и актер беше роден во 1943 година во Кавадарци. Завршил гимназија и музичко училиште во Скопје. Во 1967 година дипломирал на ФДУ во Белград.

Паралелно со студиите настапувал како пејач и ги снимил првите две плочи.