Свет
25. July 2018 - 13:15

Почина претседателот на компанијата Фиат Крајслер

Поранешниот претседател на компанијата “Фиат Крајслер“ Сеџио Маркионе почина во 67. година, пренесуваат светските медиуми.

Маркионе се повлече од чело на компанијата „Фиат Крајслер“ од здравствени причини, а неговата функција ја презеде генералниот директор на компанијата Џип Мајк Менли.

Маркионе требаше да си оди од функцијата 2019 година, но претходно рече дека тој ќе го избере својот наследник.

Го оперираше десното рамо на почетокот на јули.