Џет-Сет
3. April 2016 - 13:21

Почина позната југословенска пејачка

Познатата југословенска пејачка, Зорана Лола Новаковиќ, почина во 81-та година од животот. Таа е родена на 25 април 1935 година во Белград. Исклучително популарна беше во 60-те и 70-те години. Таа беше првиот домашен естраден уметник на Србија кој учествувал во Русија. 
 
Таа ја почнала својата кариера во 1957 година во Радио Белград.