Македонија
12. March 2017 - 10:03

Писателката Вера Калин на средба со читатели

Во рамки на настанот „Twelve moons of Јazz“, писателката Вера Калин вечер ќе има средба со читатели.

Калин е добитничка на наградата „Најчитан автор за 2016 година“ што се доделува на манифестацијата „Ден на читателот“ во Националната и универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“, за делото „Бездомникот со златен часовник“.

Дело на младата авторка е и „Ловци на светулки“.