Балкан
3. February 2016 - 11:12

Пилот херој: Приземјил авион полн со патници по експлозија на трупот!

Пилотот Владимир Водопивец (64) од Белград стана херој бидејќи утрово успеа безбедно да го приземји авионот на кој експлозијата му разнела дел од трупот. Владимир и покрај големата оштетеност на авионот успеал да ги спаси сите 74 патници и да го спушти леталото на аеродромот во Сомалија. 

Светските медиуми оценуваат дека пилотот го напаравил „ невозможното“ бидејќи инцидентот минал без жртви, а повредени се само тројца патници. 

- Половина час откако полетавме од аердромот во Сомалија, на 3.300 метри висина се слушна страшна експлозија. Патниците почнаа да викаат, а јас веднаш се вратив на аеродром. За среќа, никој не е тешко повреден, раскажува Владимир.

 Медиумите пишуваат дека бомбата најверојатно ја внел некој од патниците, а на тоа покажува и истрагата.