Живот
6. November 2015 - 12:13

Пиел по еден литар ракија секој ден во изминатите 30 години - Денес изгледа вака!

Алкохоличар од Кина се разболел од тешка болест, чии симптоми се собирање на масти во пределот на вратот, рацете и нозете, а се поврзува со алкохолизмот.
 
Хунг Шу од Кина, изминатите 30 години, секој ден пиел по едно литро ракија, па заболел од болеста наречена „коњски врат“. Таа болест е поврзано со прекумерно конзумирање алкохол.
 
Симптомите на оваа болест е собирање на масти во пределот околу вратот, рацете и нозете.
 
Од болеста страдал 10 години, но дури неодамна му била дијагностицирана, па со операција му ги отстраниле маснотиите и би требало да се опорави.
Инаку, во светот има околу 400 луѓе кои се погодени од оваа ретка болест.