Живот
2. November 2015 - 16:36

Пиел по 2 литри алкохол дневно 30 години: Жив е ама изгледа вака

Сите знаеме дека алкохолот не е добар за здравјето, но сите пијат по нешто одвреме на време. За жал, тоа е човечка природа и луѓето научени се со алкохол да се опуштаат и забавуваат. Но постојат некои вакви примери по кои можеби ќе се предомислите околу конзумирањето на алкохол, или пак околу количината.

Еден човек во Кина развил „коњски врат“ откако конзумирал по 2 литри жесток пијалок цели 30 години. Тоа навистина е многу алкохол.

Хонг Шу, наводно пиел по 2 литри дневно од кинескиот пијалок бажиу кое содржи од 40 до 60 отсто алкохол, што имал страшни ефекти врз неговото здравје.

Тој развил ретка состојба што се нарекува Маделинг болест која предизвикала акумулирање на масно ткиво околу вратот.

Неговиот врат набабрел 16 см во ширина и 14 см во должина.

Што се однесуваа до неговото општо здравје тој досега имал 3 операции за отстранување на масното ткиво и сега се опоравува. Добри вести за него се што се уште може да оди со толку маснотии на телото.