Македонија
24. January 2017 - 23:50

Петок неработен ден

Свети Сава, 27 јануари (петок) е неработен ден за граѓаните припадници на српската заедница во Република Македонија, соопшти денеска Министерството за труд и социјална политика.

Оттаму на  граѓаните припадници на српската заедница во Република Македонија им го честитаат празникот Свети Сава.