Македонија
7. јуни 2019 - 8:37

Петок – 14 јуни пред Духовден, неработен за граѓаните од православна вероисповед

Петок (14 јуни) пред Духовден, е неработен ден за граѓаните од православна вероисповед во Република Северна Македонија.

Како што соопшти Министерството за труд и социјална политика, прогласувањето на неработниот ден е согласно Законот за празници.