Балкан
23. јуни 2022 - 16:00

Петков: Планирам во понеделник да си дадам оставка

Премиерот на Бугарија, Кирил Петков од Брисел кажа дека планира в понеделник наутро да поднесе оставка до Владата.

Оваа одлука дојде откако 123 пратници во Собранието на Бугарија гласаа за недоверба во Владата.

„Нема проблем. Веднаш ќе ги пополнам документите и ќе ги доставам“, кажа премиерот на Бугарија.