Македонија
9. јуни 2017 - 9:37

Пет сообраќајки во Скопје, повредени четири лица

Четири лица се полесно повредени во три од вкупно пет сообраќајни несреќи што се случиле во текот на вчерашниот ден на подрачјето на СВР Скопје. Во две е причинета материјална штета.

Во текот на вчерашниот ден од страна на сообраќајната полиција откриени се поголем број прекршоци. Од нивна страна издадени се 11 прекршочни платни налози и 103 мандатни платни налози за сторени прекршоци од областа на сообраќајот.

Со помош на специјалното возило „пајак“ отстранети се вкупно 74 возила.