Живот
12. February 2016 - 20:24

Пешачел 15 километри по снежна бура за интервју за работа - Никогаш не сонувал дека ова ќе се случи со него!

Арт Боувиер е сопственик на ресторан кој седел во својот автомобил на паркинг кога го видел 18-годишниот Џакуел Реган како сам пешачи по снежната бура. Арт му пришол и го прашал каде се упатил, на што овој му одговорил дека оди на разговор за работа оддалечена 15 километри.

Момчето било многу сиромашно и не било во можност да плати карта за автобус. Неговата одлучност да ја оствари својата цел и да добие работа ќе допре до вашето срце. Сепак најдобриот дел од приказната доаѓа на крај...

Погледнете што одлучил овој сопственик на ресторан...