Македонија
10. September 2019 - 10:36

Пендаровски ќе ги прими акредитивите од новоименуваниот кинески амбасадор

Претседателот Стево Пендаровски денеска ќе ги прими акредитивните писма на новоименуваниот амбасадор на Народна Република Кина во Република Северна Македонија.

Новоименуван амбасадор на НР Кина е Џанг Ѕуо.