Македонија
12. October 2016 - 15:35

Пелагонија АД Гостивар започна со изградба на нов здравствен центар

Во Гостивар денеска беше поставен камен темелник на објект во кој ќе биде сместен нов приватен здравствен центар.

Објектот по изградбата треба да има површина од 4600 м2 на седум ката, и во него, како што е планирано, треба да се сместат специјалистички ординации, амбуланти, лаборатории и деловни простории, како и сопствен паркинг.

На официјалниот почеток на изградбата, генералниот директор на Пелагонија АД Гостивар, Александар Смилковски, нагласи дека станува збор за инвестиција која е од големо значење за Гостивар.

- Развојот на Гостивар е особено важен за нас, така и за граѓаните. Токму за таа цел одлучивме да инвестираме во здравствен центар која ќе биде една од технолошки најсофистицираните кај нас, рече Смилковски.