Бизарно но вистинито
27. September 2017 - 13:35

Печката експлодирала а тогаш од нејзе почнала да излегува огромна змија: Со саати ја тепале за да ја убијат!

Голема змија долга повеќе од 10 метри откриена е на градилиште на северот во Бразил. Огромниот рептил тежок 400 кг. го пронашле градежни работници, по експлозија во печка во Алтамир, март оваа година.

Сликите кои ги направил еден од работниците го покажуваат огромното тело на змијата. На снимката се гледа дека анакондата е врзана за кран.

Многу корисници ги критикувале работниците поради тоа што ја врзале и очигледно  убиле змијата, наместо да ја остават во нејзината природно живеалиште. Не е откриено дали навистина тие  ја убиле змијата, односно тоа тие не го признале. Постојат информации дека тие со часови ја тепале се додека не ја убиле.

- Не сум сигурен дали станува збор за вистинска змија но ако е вистина штета што ја убиле. Толку голема змија со сигурност би имала долг животен век, па е вистинска штета што е убиена - рекол еден од корисниците.

Светскиот рекорд како најголема змија моментално го држи Медуса, змија од Канзас Сити во САД, која е подолга 7 метри.