Loading Video...
Свет
6. February 2019 - 16:33

Папата призна – свештеници сексуално злоставувале калуѓерки

Папата Франциск за првпа призна  дека свештеници сексуално злоставувале калуѓерки. Отстранивме од функицја неколку свештеници рече папата без да посочи имиња или во кои држави се случило тоа. Поглаварот на римокатоличката црква додаде дека има ушште многу да се работи на тој проблем.