Живот
18. August 2015 - 19:53

Папагал во апс, еве зошто

Индиската полиција приведе на сослушување папагал осомничен за навредување постара жена.

Полицијата реагирала на пријава од 75-годишната Џанабаи Сакаркар која се пожалила на својот сосед кој наводно својот миленик по име Хариџал го научил да ја навредува секогаш кога таа ќе мине крај неговата куќа.

Сакархар тврди дека соседот се здружил со нејзиниот посинет син со кој е во имотен спор, и сите тројца - соседот посинокот и Хариџал завршил в полиција. Полициското испитување не дало посакувани резултати.

- Жената го повторуваше своето име пред папагалот, но птицата не кажа ниту збор. Внимателно се следевме, изјави полициски претставник.