Паника: Ужасното невреме го сруши парламентот: Најсилниот циклон беснее на Пацификот - Тонга целосно уништена | Сител Телевизија
Свет
13. February 2018 - 11:52

Паника: Ужасното невреме го сруши парламентот: Најсилниот циклон беснее на Пацификот - Тонга целосно уништена

Во јужнопацифичката држава Тонга прогласена е вонредна состојба поради тропскиот циклон кој се приближува кон тој архипелаг, а сега е наредена и итна евакуација на населенито.

Организацијата на Црвениот крст соопштила дека граѓаните треба да побараат стабилни згради во кои ќе можат да се засолнат.

-Тоа е неверојатно силен циклон, луѓето се подготвуваат - рекол портпаролот на Црвениот крст.

 

.

 

.